Login Register

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cold start/idle Issue!
#1
Hello ! I’ve got an issue with my 89 sidekick, I’m about to pull my hair out trying to find a problem with starting and idleing when cold.. It will start eventually after cranking off and on for 45 seconds or so but then it won’t idle real great at first until it’s ran for a minute or so. Once the idle does finally come up it will only drop to about 1100 rpm after it’s good and warm. Here’s what I’ve done so far,,, new timing belt, new crank sprocket, new timing belt tensioner kit,, new water pump, new heater core. Tested the ECT and IAT and both appear to be in working order according to the resistance chart. New fuel pump, filter and pressure regulator.. I disassembled the throttle body cleaned and inspected and reassembled with new gaskets and o rings. When I had the throttle body apart I inspected the IAC valve and it appears to be working. I recently put a timing light on it and the timing was off so I set the timing right at 8 degrees and that did help a lot and it does start better but it should start right up and idle good without having to feather the throttle at all. The only thing I’m unsure of is the ISC, I did take it off and real quick I momentarily put voltage to it and it works, but I can’t read any voltage going to it when it’s back probed and running. Not sure if the ISC plays a roll in cold starting or not but figured I’d throw that in. Any help would be greatly appreciated! Thanks Travis. PS the dash pot is in good working order as well and I did clean the EGR valve itself but it doesn’t seem to want to stall out when I do the stall test..
Reply


Messages In This Thread
Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 04:13 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-22-2019, 04:59 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 05:20 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-22-2019, 05:05 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 05:48 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-22-2019, 08:29 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 09:51 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 03:00 PM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-22-2019, 10:03 PM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-22-2019, 10:39 PM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-23-2019, 12:30 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-23-2019, 01:19 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-23-2019, 04:05 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by tquick79 - 04-23-2019, 04:57 AM
RE: Cold start/idle Issue! - by fixkick - 04-23-2019, 10:06 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)