Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
g16a no injector signal, error code 14
06-29-2018, 04:29 PM
Post: #1
g16a no injector signal, error code 14
Hello, i have a problem with g16a in suzuki swift.
about 7 years ago previous owner of car try to go turbo,intalled mpi intake,
it had custom ecu, but i bought it with stock ecu.
And the problem is no injector signal. I need it to connect to piggyback and try to operate a full group 4 high impedance injectors. ecu is h4 i think i have 2 of them, they blinking 14 error, coolant sensor will be so much problem and the ecu dont give a signal to injector ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-10-2018, 07:11 AM (This post was last modified: 07-10-2018 07:14 AM by fixkick.)
Post: #2
RE: g16a no injector signal, error code 14
what year car what year ecu?
custom cars are not easy ever.
the ecu kills injectors for these reasons, stock
NO power to all power pins 12vdc
missing grounds to ECU
no CMP signal ends spark and ecu sees it dead and spark ignitor dead cuts fuel by software unchangeable this. (newer cars 99+ CKP does same thing) (by law too, to end crash and burn as seen on TV, sorry more jokes)
if the TPS signals wide open throttle cranking the ECU logic cuts all fuel dead, at the injector (called super secret unflood mode by me , my jokes sorry) but is fact.
i hate piggy backs, they try to fool and ecu and 99% of the time cant. or even 1% and doom you in boost. BOOM blown engine.
piggy backs suck buy a real ECU. avoid them mr. piggy,

never try to fool and ecu unless just doing tests. for sure under boost dont, if it goes lean BOOM.

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-21-2018, 02:19 AM
Post: #3
RE: g16a no injector signal, error code 14
Car from 1992, ecu...91-92.
suzuki swift 1992 g16a 1.6 16v fwd mk3
12v checked, grounds same. Was disconnected one ground, coonected it, now i have fuel pump ignition sound, pumping.
I have spark,tested on strobe tester, when in inject small amount of gas i have a ignition. i Dont step on throttle on cranking.
Crank posion signal unchecked, but i have spark so i think it must be good, but i will check it of course.
i understand boom thing, but now i try to run engine without turbo pipe, installed 2 lambdas, narrow and wideband, and egt sensor, oil reasure, oil temp and coolant temp. Only if car will run on n/a smooth, then i will try to connect a turbo.
H4 ecu is tbi ecu, are there any ecu working with g16a sensors and mpi ? I only know the swift gti g13b ecu.

What is pwm % signal to injector on cranking and low idle for mpi ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-21-2018, 04:32 AM
Post: #4
RE: g16a no injector signal, error code 14
(07-21-2018 02:19 AM)likaon Wrote:  Car from 1992, ecu...91-92.
suzuki swift 1992 g16a 1.6 16v fwd mk3
12v checked, grounds same. Was disconnected one ground, coonected it, now i have fuel pump ignition sound, pumping.
I have spark,tested on strobe tester, when in inject small amount of gas i have a ignition. i Dont step on throttle on cranking.
Crank posion signal unchecked, but i have spark so i think it must be good, but i will check it of course.
i understand boom thing, but now i try to run engine without turbo pipe, installed 2 lambdas, narrow and wideband, and egt sensor, oil reasure, oil temp and coolant temp. Only if car will run on n/a smooth, then i will try to connect a turbo.
H4 ecu is tbi ecu, are there any ecu working with g16a sensors and mpi ? I only know the swift gti g13b ecu.

What is pwm % signal to injector on cranking and low idle for mpi ?

Im not sure at all what ECU you have,.
but there are really only 2 kinds, injections dead.
CMP sensor dead but no you have spark so CMP is ok
some ECU have CKP sensors, and all of ours do 1996 and newer (EPA< laws, OBOD2)

some NOt our 96 , but others will not inject unless the CKP works, Ive no idea at all what ECU you are running.
does your ECU have CKP input?
if yes, if the sensor is COIL only sensor and not HALL the singles are horribly weak, 0.5v peak on a scope cranking is weak and normal
this is why , the CKP wire cable is shielded is yours shielded?
the hall verson of CKP is huge 4volt signals
so as you can see using the wrong CKP (means crank sensor) sensor, you have issues,
what matters here is what ECU is this, it has a full name and model, what is it?
is it a suzuki ECU off some, old swift, and off what swift, year, and country, you do know country matters right?
not all ECU are the same 1 engine world wide, due to laws in each country can be radically different
why not post a photo of the ECU tag first, then say why is there no injection
cranking Pulse widths (PWM) is 3 to 5 mS (Milliseconds on a scope) cold cranked, but the ECT sensor sets this,(water temp) cranked
after start the MAP rules this + ECT readings, and RPM

92 swift ECU
code 14 is dead ECT (wire cut is it most times) this code means the wires are not connected and reads 4-5volts dead wrong. open.
a dead ECT can read temps for North POLE, -100 degrees F.
and fill flood.
wish i saw your ECU, the tag on it.

32920-nnLnn USA MT
like that nn is number L is letter,
us = usa
mt = manual trans.
show your tag please so i can look up all cars it was fitted to,
with that can see all sensors it needs.

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-21-2018, 04:33 AM
Post: #5
RE: g16a no injector signal, error code 14
14 code, sets limphome mode
and engine floods.

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-21-2018, 04:59 AM
Post: #6
RE: g16a no injector signal, error code 14
(07-21-2018 04:33 AM)fixkick Wrote:  14 code, sets limphome mode
and engine floods.

in general
4 dead MPI injectors (noid fails and scope shows DEAD no PWM signals to all Injectors
causes. (spark good)
1:ckp dead, if ECU uses it, no ecu p/n told.
2: TPS TP pin stuck at 4v not 1v normal
3: no fuel pressure, 30 to 35PSI is normal , its in the manual,
4: cmp is not dead you have spark.

keep in mind these ECU are brick dumb, nothing on earth worse early 90s , OBD1 is dumb.
that means most errors even important are not reported.
14 is dead ECT

if the TPS is wrong , it only reports. dead and shorted,
if it reads too high it simple thinks you are doing the unflood cranking mode and is normal and no DTC for normal.
This TP pin, in modern jargon is Throttle angle.

if I walk out to my new jeep and floor the throttle and crank there is no injections, by design, same on all cars.
is the TPS at 1v? (the wiper arm on the TPS sweeps 1v to about 3.5v and never 5v. for angle.) if 0v DTC for that , if near 5v, DTC for that.

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-21-2018, 05:02 AM
Post: #7
RE: g16a no injector signal, error code 14
this car has map sensor right. no MAF or AFM air flow meter ,right,
I went online at Chilton, they are daft
daffy duck.
92 swift there shows,endless data on 1984 metro. what joke that is.
I have no real swift books and are very hard to find.

ever seen one of these, I never work on any car lacking this. ever.


https://www.ebay.com/itm/1992-Suzuki-Swi...m570.l1313

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-24-2018, 04:46 PM
Post: #8
RE: g16a no injector signal, error code 14
photo of the computer and the engine bay:
https://zapodaj.net/cbc57a5c99cc0.jpg.html
https://zapodaj.net/fd2459ba57fa4.jpg.html
https://zapodaj.net/262eb3f402f1c.jpg.html
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-2018, 03:38 AM
Post: #9
RE: g16a no injector signal, error code 14
33920-72c12 (from Denso not mitsubishi, as many are)
manual trans, but why does the ecu show SPI,single point injection on MPI engine actual?
SPI is also called TBI throttle body injection

ok ill look up all cars this ecu fits next, world wide.
back later , cheers and good day to you.



(07-24-2018 04:46 PM)likaon Wrote:  photo of the computer and the engine bay:
https://zapodaj.net/cbc57a5c99cc0.jpg.html
https://zapodaj.net/fd2459ba57fa4.jpg.html
https://zapodaj.net/262eb3f402f1c.jpg.html

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-2018, 03:56 AM
Post: #10
RE: g16a no injector signal, error code 14
im back.
this ecu fits only SF416 cars.
that is a TBI(SPI) ECU,
it was sold in many countries, but ill do E24 canada. lacking body tag data
the TBI is down drift single injector throttlebody.
this ECU drives the 1 injector via this huge resistor block, like some metros used.
so wrong ECU.
my guess is wrong ecu and engine is off newer car.
the SF416 means swift, and in canada only this ECU, SPI , was 92-94 year.

the engines here, all have engine serial number like this, G16Lnnnnnn L is letter code for year.
not sure if canada swifts used letter codes for years like ours do.

why is engine MPI and ECU SPI.
the body tag tells us what came with the car new. it has engine codes on the tag and market code. canada is e28

why does this engine not match all SF416 in the book, yours has 4 mpi injectors, who did that, no suzuki in 1992/94

http://www.fixkick.com
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)